Lastenkulttuurikeskus Louhimo

28.11.2019

Louhimo on Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden alla toimiva musiikkiin ja sirkukseen erikoistunut lastenkulttuurikeskus. Louhimon toiminta-alue käsittää Seinäjoen, Ilmajoen ja Kurikan. Louhimon toiminta-ajatuksena on työskennellä lasten ja nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi tuottamalla heille laadukkaita taide- ja kulttuuripalveluja sekä tekemällä heidän kanssaan taidetta ja kulttuuria.

Toiminnan arvoissa tärkeänä kohtana on kulttuurien välisen vuoropuhelun edistäminen. Keskeisiä toimintatapojamme ovat musiikintekotyöpajat, innoittava bänditoiminta, taiteenharrastajien kohtauttaminen ja innostaminen, sirkustyöpajat, monitaiteiset projektit ja erityisryhmien parissa työskentely. Näiden lisäksi tarjoamme esiintymistilaisuuksia nuorille, tuemme musiikkisisältöisten menetelmäoppaiden julkaisutoimintaa sekä tarjoamme laajan opetusmateriaalipankin kotisivuillamme.

Kalevan Navetan vanhaan lämpökeskukseen rakentuu Louhimolle yhteiskäyttöön soveltuva soittotila- ja tarkkaamo. Louhimo isännöi tilaa yhdessä Taideyliopiston Sibelius- Akatemian Seinäjoen yksikön kanssa. Soittotila Kammio toimii myös pienten konserttien tai kulttuuritilaisuuksien venuena. Lue lisää: www.louhimo.com