02/2021: Taito Etelä-Pohjanmaa

Teksti on julkaistu 5.2.2021.

Kuva: Visio Creative

Mitä kuuluu Navetalle Taito Etelä-Pohjanmaan näkökulmasta helmikuussa 2020?

Käsityö- ja Muotoilukoulu Näppi aloitti kevätlukukauden pari viikkoa sitten ja AIKUT eli aikuisten taiteen perusopetus ja Taito-päiväryhmät ovat jo tavanneet. Kurssitkin alkoivat viime viikolla, joten toimintamme on käynnistynyt melko normaalisti, tosin rajoitetuin asiakaspaikoin. Totuttuun tapaan toiminnassamme noudatetaan hygieniaohjeistuksia ja sekä maskisuosituksia, sillä haluamme taata turvallisen harrastuksen.
Taitoliiton valitsema vuoden 2021 käsityötekniikka on parsinta ja paikkaus. Haastammekin teeman myötä asiakkaamme korjaamaan tänä vuonna ainakin yhden tavaran tai tekstiilin. Järjestämme parsinsienen vuolukurssin ja saamme 17.4. vierailevaksi kurssiopettajaksi mielenkiintoisen alan asiantuntijan, kirjailija-blogisti Anni Ignatiuksen. Kurssilla syvennytään korjaamaan rikkoutuneita tekstiilejä kauniiksi eri tavoin ja erilaisia työvälineitä käyttäen. Järjestämme huhtikuussa myös vaatevaihtarit-päivän, jonne voit tuoda omia vaatteitasi ja ottaa tilalle jollekulle muulle tarpeettoman vaatekappaleen.
Kankaiden pop up -myynti ja suositut ompelukurssit jatkavat edelleen ohjelmassamme. Kevään aikana voit hankkia meiltä ainakin Lalian, Uniikit.com:n, Mereenin, Kaisa Turtiaisen ja PaaPii Designin ihania kankaita. Lankojen värjäykset ovat olleet myös suosittuja ja uutuutena meillä on keväällä lankojen kakkuvärjäyskurssit. Villapaitabuumissa olemme mukana tarjoamalla Perinneneuleet-kurssin.
Lykky-neuletapahtuma järjestetään toisen kerran Kalevan Navetassa 26.-27.3.2020, mikäli tilanne sallii. Paikalla on suomalaisten neulelankojen myyjiä ja suunnittelijoita ja luvassa on myös mielenkiintoisia kursseja ja Käsityöyökerho. Ilmoittautumiset avautuvat helmikuussa, kun koronatilanne on paremmin arvioitavissa.
Kesällä järjestämme koululaisten leirejä ja yhä enemmän myös aikuisten kursseja. Hae asiakaslehtemme Navetan infosta tai tutki kurssitarjontaa ja ilmoittaudu osoitteessa www.taitoep.fi. Lisäksi Taito Shopista voit hankkia aina ajankohtaisia käsityön tekemispaketteja koti-iltojen iloksi. Hyvää ja aurinkoista käsityökevättä!
Marja Hemminki-Haapoja
toiminnanjohtaja
Taito Etelä-Pohjanmaa ry

Kuva: Visio Creative