10/2020: K65 Kulttuuritoimintaa Kalevan Navetassa

Mitä kuuluu Seinäjoen kulttuuripalveluiden ikääntyneiden kulttuuritoimintaan? Kulttuuripalvelut järjestää monipuolisesta K65-kulttuuritoimintaa taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa. Tässä postauksessa ikääntyvien kulttuuritoiminnan koordinaattori Satu Kokkoniemi kertoo ajankohtaisia kuulumisia.
Olen innoissani, kun pääsimme vihdoin aloittamaan K65-kulttuuritoiminnan Kalevan Navetassa. K65 Kulttuurikeskiviikko ja K65 Taidetorstai pyörivät syyskuusta alkaen kuukausittain.
Kevät ja koronarajoitukset laittoivat toiminnan katkolle ja meidän kohderyhmän tosi hankalaan rakoon, joten nyt on entistä ihanampaa järjestää toimintaa. Turvallisuus edellä mennään turvavälejä mittaillen ja sisältöjä mietitään sen mukaan, mikä on turvallista ja järkevää. Osa syksyn tapahtumista toteutetaan sekä livenä että streamauksina. Onni ovat uudet tilat, jotka mahdollistavat turvallisen toiminnan, sillä Navetassa neliöitä ja tiloja erilaisiin tarpeisiin riittää!
Syksyn K65-ohjelman punainen lanka on Kalevan Navetta ja sen toimijat: löytyy talokierrosta, Taito E-P:n työpajaa, Taideyliopiston soivaa luentoa, valotyöpajaa ValotON-tapahtuman hengessä ja kirsikkana kakun päällä jatsahtava joulukonsertti. Lisätietoa ajankohtaisesta K65-ohjelmasta: seinajoki.fi/k65.
Arjen ja perustyön kannalta parasta Kalevan Navetassa ovat ikääntyneiden kulttuuritoiminnan parissa työskentelevät kollegat, jotka istuvat nykyään viereisellä työpisteellä. Ennen toimistomme sijaitsivat eri paikoissa, mutta nyt olemme kaikki Navetan katon alla! Iloitsen päivittäin myös kauniista ja käytännöllisestä työympäristöstä sekä toimistossamme vallitsevasta viherkasvihulluudesta. Kasvikavereita löytyy kulttuuripalveluiden toimistoista kymmenittäin ja se jos, mikä on aivan parasta!
Teksti: Satu Kokkoniemi.
Kuva: Isle Art Industries.