10/2020: Lastenkulttuurikeskus Louhimo

Mitä kuuluu lastenkulttuurikeskus Louhimon toimintaan syksyllä 2020? Tässä postauksessa Louhimon lastenkulttuurituottaja Omar Zouiter kertoo ajankohtaisia kuulumisia koronatilanteen keskeltä.
Lastenkulttuurikeskus Louhimon syksy on startannut vallitsevasta tilanteesta huolimatta eri projektien, tapahtumasisältöjen, hankkeiden sekä kerhojen merkeissä vauhdikkaasti. Tästä olemme erittäin mielissämme. Korona on heittänyt kapuloita toimintamme rattaisiin pitkin vuotta, mutta olemme yhdessä kehittäneet vaihtoehtoisia ratkaisuja ja toimintatapoja toiminnan toteuttamiseksi.
Onneksi syksy on tuonut mukanaan myös paljon hyvää. Kalevan Navetta upeine tiloineen ja mahdollisuuksineen on tehnyt meihin lähtemättömän vaikutuksen.
Louhimon luotsaama sirkustaiteen saavutettavuutta kehittävä High 5 -hanke, ja siihen liittyvä esitystoiminta avaa loppuvuodesta Hugo-salin sirkustaiteen näyttämönä. Marraskuussa talossa juhlitaan myös keväältä peruuntunutta Pikkuprovinssia. Navetan vanhaan lämpökeskukseen rakentunut soittotila Kammio on yksi isoimmista uudistuksista, ja se tulee takuulla toimimaan uusien värikkäiden sisältöjen mahdollistajana mm. nuorille suunnattujen elokuva- ja musiikkityöpajojen muodossa.
Uudet tilat ovat synnyttäneet tuoreita ideoita projektien toteuttamiseen ja tuntuu, että ideahanat vain jatkavat tulvimistaan. Kalevan Navetan verkosto luo uskoa ja käytäntöjä yhteistyön pettämättömään voimaan. Tästä hyvänä esimerkkinä toimikoon syyslomalla lapsille ja lapsiperheille järjestettävä Muu-Maun Syyspäivät -tapahtuma, jonka ohjelmasisällöstä vastaavat yhteistyössä talon eri toimijat. On mahtavaa toimia lastenkulttuurituottajana juuri täällä, ja toteuttaa kouluissa ja päiväkodeissa tehtävän työn lisäksi Kalevan Navetassa monipuolista sisältöä lapsille ja nuorille.
Löydät lisätietoa Lastenkulttuurikeskus Louhimon toiminnasta Louhimon nettisivuilta. Kalevan Navetan lastenkulttuurikuulumisia voit seurata myös täällä, 
Teksti: Omar Zouiter.
Kuva: Katariina Vestergård.
Teksti on julkaistu 10.10.2020.