Kalevan Navetan avajaiset juhlitaan maaliskuussa

2.1.2020

Kulttuurilehti Ilmiö valottaa Kalevan Navetan kevään ohjelmaa. Talo avaa ovensa 11.maaliskuuta ja ensimmäisenä vuorossa on taidehallin avajaiset.

Kuva: Katariina Vestergård

Luvassa avoimet ovet, talokierroksia ja näyttelyopastuksia

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa vihdoin ovensa 11. maaliskuuta Seinäjoen taidehallin avajaisten merkeissä. Taidehallin Vintti-näyttelytilan ensimmäinen näyttely on taidegraafikko Petra Koiviston Notes. Hallissa paljastetaan kolmen pohjoismaisen taiteilijan Nice to (finally) meet you! -näyttely.

Talon avautumisen kunniaksi järjestetään avajaisviikolla järjestetään maksuttomia talokierroksia ja näyttelyopastuksia torstaina ja perjantaina kello 11, 14 ja 17 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 14. Myös Taito Etelä-Pohjanmaan ja Kansalaisopiston tiloissa on avoimet ovet ja työnäytöksiä avajaisviikon aikana.

Seinäjoen keskustasta Kalevan Navettaan muuttaneen Äärellä-ravintolan uudella listalla on myös musiikkia. Ravintolan ensimmäiseksi lounas-DJ:ksi saapuu Antti-Ville Kärjä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta. Seinäjoen taiteilijaseuran Taidelainaamo tarjoaa Äärellä-lounaan perjantaitunnelman, kun levyjä soittamaan saapuu seinäjoella asuva kuvataiteilija Hilla Hautanen. Lauantaina rytmeistä vastaa lastenkulttuurikeskus Louhimon taidekasvattaja Jarkko Salo.

MA Rouf on esiintyy Kalevan Navetassa 12.3.

Torstai-iltana Taideyliopiston Sibelius-Akatemian konsertissa soi mielenkiintoinen kombo jazz- ja world-musiikkia: kvartetti MA Roufin keikalla kurdilainen sufi-perinne ja Lähi-idän rytmit kohtaavat pohjoismaiset tunnelmat.

Ensimmäinen avajaisviikko päättyy Kalevan Navetan perhepäivään sunnuntaina 15.3. Äärellä-ravintolassa tarjoillaan tuolloin herkullinen sunnuntaibrunssi.

Avajaiset jatkuvat seuraavalla viikolla Taidehallin K65-kulttuurikeskiviikolla, jossa tarjolla on Piia Kleemola-Välimäen soiva luento.

Jälkimmäisenä viikonloppuna Taito Etelä-Pohjanmaa järjestää Lykky-neuletapahtuman, joka kerää yhteen niin neuleiden harrastajia, suunnittelijoita, lankojen myyjiä kuin alan tubettajiakin. Perjantai-illan ohjelmassa on Äärellä-ravintolassa järjestettävä käsityöyökerho, jossa levyjä soittaa neulesuunnittelija Niina Laitinen. Lauantaina vuorossa on erilaisia kursseja, neuletubettajien tapaamisia, lankojen ja tarvikkeiden myyntiä sekä yhdessä neulomista.

Paula Koivuniemi Roots & Friends esiintyy uuden Hugo-salin avajaisissa

Kaksiviikkoiset avajaiset huipentuvat Paula Koivuniemen ja seitsenhenkisen kansamusiikki- ja folk-yhtyeen keikkaan lauantaina 21.3.2020. Konsertissa kuullaan Koivuniemen rakastetuimpia kappaleita sekä vanhoja kansanlauluja kansanmusiikin soittimille sovitettuna. Lue lisää Taideyliopiston Sibelius-Akatemian tuottamasta konsertista kulttuurilehti Ilmiöstä. Liput Siban konsertteihin myy Ticketmaster.

Kulttuurilehti Ilmiön löydät kokonaisuudessaan osoitteesta taideseinajoki.fi

Avajaisohjelma

Ke 11.3.2020 Taidehallin avajaiset

To–su 12.–15.3.2020 Päivittäisiä talokierroksia

To 12.3.2020 Äärellä Lounas DJ: Antti-Ville Kärjä

To 12.3.2020 MA Rouf / Liput: Ticketmaster

Pe 13.3.2020 Äärellä Lounas DJ: Hilla Hautanen

La 14.3.2020 Äärellä Lounas DJ: Jarkko Salo

Su 15.3.2020 Kalevan Navetan perhepäivä

Ke 18.3.2020 K65-kulttuurikeskiviikko

Pe–la 20.–21.3.2020 Lykky-neuletapahtuma /Liput: Taito Etelä-Pohjanmaa

La 21.3.2020 Paula Koivuniemi Roots & Friends / Liput: Ticketmaster

Kuva: Katariina Vestergård