VALIKKO

Hugoa taivutellaan sirkustoimintaan!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuva: Katariina Vestergård

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Louhimon taidekasvattaja Tanja Huuskonen?

”Katselen kohti Hugo-salin kattoa. Siirtelen silmiäni upeissa, vanhoissa hirsirakenteissa ja tunnelmoin tilan laajuutta kaikkiin suuntiin. Näen Kalevan Navetan salin monet mahdollisuudet esitys- ja tapahtumakäytössä, sekä esimerkiksi esittävän taiteen ammattilaisten harjoitustilana päiväsaikaan.

Suunnittelutyö on tällä hetkellä käynnissä yhteistyössä rakentajien kanssa siitä, miten kattoon tulevat sirkuskiinnityspisteet voidaan asemoida niin, että ne palvelisivat tilassa sekä esitys- että harjoituskäytössä. Hugo-sali on ollut minulle alusta alkaen suuri inspiraation lähde, sillä Louhimolla ja toteuttamallani sirkustoiminnalla ei ole aiemmin ollut omia tiloja. Olen vienyt muiden sirkusohjaajien kanssa sirkustyöpajoja ja -kerhoja kouluille sekä päiväkoteihin. Nyt tämän kiertävän sirkustoiminnan lisäksi saamme Kalevan Navetasta kiinteän tilan, johon voimme kutsua lapsia, nuoria ja oikeastaan ihan kaiken ikäisiä nauttimaan sirkusesityksistä sekä kokeilemaan sirkustoimintaa itse. 

Lastenkulttuurikeskus Louhimolla työskentelemme tuottamalla lapsille ja nuorille laadukkaita taide- ja kulttuuripalveluja sekä tekemällä heidän kanssaan taidetta ja kulttuuria. Merkittävä uusi tila Hugo-salin lisäksi taidekasvatuksen näkökulmasta on Kalevan Navetan alakertaan valmistuva soittotila Kammio, sekä sen yhteydessä sijaitseva äänitarkkaamo. Tilat mahdollistavat soittamiseen ja musiikin tekemiseen liittyvän työskentelyn, äänitysten ja pienten esiintymistilaisuuksien toteuttamisen. Soittotilassa tullaan varmasti kuulemaan musiikkia tyylilajeista toiseen, elektronisesta musiikista metallin kautta kansanmusiikkiin. Kammio on moniääninen soitto- ja harjoitustila kaikelle musiikille! ”

Lastenkulttuurikeskus Louhimon lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden muu toiminta: Seinäjoen taidehalli ja kulttuuritoimisto. Talon muuttaa myös Taito Etelä-Pohjanmaa ry, Taito Shop Rustoopuori, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu- ja metallityön verstaat. Talo avautuu yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuva: Katariina Vestergård

instagramfacebook