VALIKKO

Hyväksi havaittu Navetta

Unelma vanha navetan uusiokäytöstä kulttuurin ja taiteen talona on ollut pitkä prosessi ja vuosien varrella taloa on myös testattu pop up konserttien ja – näyttelyiden muodossa. Mukana tällä matkalla on alusta saakka ollut Taideyliopiston Sibelius- Akatemian Seinäjoen yksikkö.

Kuvassa Mika Virkkala (oik.), Piia Välimäki-Kleemola ja Petri Välimäki. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

Mitä kuuluu Navettaan, Siba Seinäjoen koulutuspäällikkö Mika Virkkala?

”Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen väellä on ollut muutaman vuoden aikana iloinen taival Itikanmäen ja Kalevan Navetan parissa. Vuosina 2015-2017 Peabin kanssa pantiin toimeksi pop-up konsertteja ja muita esityksiä Itikanmäellä ja erityisesti Kalevan Navetassa. Paikka kiinnosti kaupunkilaisia heti alusta saakka. Uskomatonta että kohta olemme siinä pisteessä että pääsemme muuttamaan tuohon jännään ja kiehtovaan taloon. Voimme alkaa elämään todeksi kaikkea sitä mitä pop-up konserttien myötä aluksi kaukaisena haaveena unelmoitiin!

Nyt on meneillään vaihe, jossa mietitään tulevaa ohjelmaa ja hiotaan monenlaisia käytännön yksityiskohtia. Haluamme mielellämme kuulla jo nyt ja aina jatkossa esim. minkälaista musiikkia juuri sinä haluaisit Kalevan Navetassa kuulla. Talon eri esityspaikat ja -tilat antavat lukemattomia mahdollisuuksia järjestää tulevaisuudessa mitä mielenkiintoisempia elämyksiä ja kokemuksia taiteesta ja kulttuurista.

Talon ”pääsali” Hugo tuo Seinäjoen kulttuuritarjontaan aivan uuden ulottuvuuden. Uskomme että yleisö löytää uuden muunneltavan ja viihtyisän tilan nopeasti! Pienenä, mutta tärkeänä yksityiskohtana voimme paljastaa että Taideyliopiston mukana taloon muuttaa täysimittainen Steinway -konserttiflyygeli.”

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut; kulttuuritoimisto, Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo, ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaan toiminta ml. Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi ja myymälä Rustoopuori sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Rustoopuorin kainaloon rakentuu tilat Seinäjoen taitelijaseuran taidelainaamolle. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Mika Virkkala (oik.), Piia Välimäki-Kleemola ja Petri Välimäki. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

instagramfacebook