Kalevan Navetasta Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön uusi kotisali

Julkaistu 11.12.2019.

Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö julkaisi kevään 2020 ohjelmansa.

Kuva: ISLE Art Industries

Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttitoiminta tulee keskittymään jatkossa Hugo-saliin

Seinäjoen uusi taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa.  Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikön konserttitoiminta tulee keskittymään jatkossa uuteen kulttuurikeskukseen ja sen konserttisali Hugoon.
– On hienoa päästä tuomaan taidetta ja kulttuuria uusiin Kalevan Navetan inspiroiviin puitteisiin ja aivan kaupungin keskustan kupeeseen. Uskomme, että laadukas ja monipuolinen ohjelmamme tavoittaa jatkossa entistä useamman kulttuurin kuulijan ja kokijan, yksikön päällikkö Mika Virkkala toteaa tyytyväisenä.

Hugo-salin virallisia avajaisia lauantaina 21.3. saapuu juhlistamaan Seinäjoen oman tytön Paula Koivuniemen tähdittämä Paula Koivuniemi Roots & Friends. Konsertissa kuullaan Koivuniemen rakastetuimpia kappaleita sekä vanhoja kansanlauluja kansanmusiikin soittimille sovitettuna. Folk-henkiset sovitukset tekevät tutuista kappaleista tuoreita, raikkaita ja rytmisesti vetovoimaisia.

– Odotan innolla esiintymistä syntymäkaupungissani Seinäjoella upean, erilaisen orkesterin säestyksellä. Lisäksi on kunnia saada avata uusi Hugo-konserttisali käyttöön ja toivon Kalevan Navetalle menestystä sen tuleville vuosille, Koivuniemi sanoo.

Musiikillinen tragikomedia Kulissit kaatuu iskee huumorilla alkoholismiin

Seinäjokelaislähtöisen näyttelijä-käsikirjoittaja Natalil Lintalan omakohtaiseen toipumistarinaan perustuva esitys Kulissit kaatuu nähdään Kalevan navetassa toukokuussa kahdesti.

– On hienoa päästä esittämään tätä näytelmää juuri Seinäjoella, koska tämän esityksen juuret ovat vahvasti pohjalaisessa sielunmaisemassa. Lopulta paluu lakeudelle kääntää myös päähenkilön elämän suunnan, Natalil Lintala kertoo.
Kulissit kaatuu -esityksen kolmihenkinen työryhmä, näyttelijä-käsikirjoittaja Natalil Lintala, ohjaaja Tero Heinämäki sekä muusikko Mari Kätkä, koostuu Taideyliopiston alumneista.

Kevään 2020 ohjelmistoa

Duo Petri Hakala & Markku Lepistö
Pe 14.2.2020 klo 19.30, Kalevan Navetta 

Ma Rouf
To 12.3.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta 

Paula Koivuniemi Roots & Friends
La 21.3.2020 klo 16.00, Kalevan Navetta, Hugo-sali 

Aki Rissanen Trio
Pe 3.4.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta

LempiLempi
Pe 17.4.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta

Kulissit kaatuu
To 7.5 & pe 8.5.2020 klo 19.00, Kalevan Navetta

Viisi maisemaa
Pe 15.5.2020 klo 19:00, Kalevan Navetta

Lue lisää kevään ohjelmasta www.uniarts.fi
Ennakkoliput Sibelius-Akatemian konsertteihin myy Ticketmaster.
Tiedote julkaistu 09.12.2019 uniarts.fi

Kuva: ISLE Art Industries