VALIKKO

Lasten Kalevan Navetta

Kalevan Navetan toimijat järjestävät monipuolista taide- ja kulttuuritoimintaa lapsille ja perheille. Tältä sivulta löydät Navettakissa Muu-Maun suosituksia ja ajankohtaisia tapahtumia. Muu-Mau on Kalevan Navetan ikioma navettakissa, joka on asunut talossa jo kauan ennen kuin siitä tuli taide- ja kulttuurikeskus.

 

 

Kuva: Katariina Vestergård

MUU-MAU TIEDOTTAA:

Muu-Maun Kevätpäivä 5.3. klo 11-15

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta kutsuu hiihtolomalla 5.3.2022 lapset ja lapsiperheet ilmaisille Muu-Maun Kevätpäiville tutkimaan ja ihmettelemään taiteen ja kulttuurin keinoin. Ohjelmassa on luvassa Kalevan Navetan toimijoiden järjestämiä taide- ja kädentaitosisältöisiä työpajoja, jotka sopivat koko perheelle. Työpajoja järjestetään sekä nonstop-periaatteella että tietyin kellonajoin alkavina.

Käsityö- ja Muotoilukoulu Näpin sekä Seinäjoen Taidehallin työpajassa sukelletaan Muu-Mau kissan kokeelliseen keittiöön, jossa ihmetellään, tutkitaan ja yhdistellään tavallisia keittiön aineksia ja välineitä uudella tavalla. Työpajassa valmistetaan omaa muovailuvahaa ja tehdään ihmeellisiä taidekokeiluja.

Lastenkulttuurikeskus Louhimon visualisessa Luonnon rytmit –työpajassa kokeillaan äänimaiseman luomista liikkuvaan luontokuvaan sekvenssereiden ja syntetisaattoreiden avulla. Tule kokeilemaan tuleeko äänestä ja kuvasta yhtä.

Seinäjoen Taidehalli järjestää näyttelyopastuskierroksia Poikkipolkuja ekologiaan –näyttelyyn, jossa tutustutaan kuuden taiteilijan tiedettä ja taidetta yhdistäviin teoksiin yhdessä navettakissa Muu-Maun kanssa. Kierroksella selviää, että minkälaista taidetta syntyy merilevästä, keinoälystä avaruudessa tai mutatoituneista sammakoista!

Lastenkulttuurikeskus Louhimo ja Pikkuprovinssi toivottavat kaikki tervetulleiksi aisteja kutkuttavaan, ultraviolettivaloin valaistuun Ihmediscoon. Diskossa temppuillaan sirkusvälineillä ja jammaillaan DJ:n soittamana lastenmusiikin tahdissa. Ihmediscon yhteydessä on myös UV-maalaustyöpaja, josta on mahdollista käydä hakemassa hehkuvat ihomaalaukset ennen diskoon saapumista.

Nälän yllättäessä Ravintola Äärellä Kuppi ja Kattilasta löytyy tutkitusti maukasta evästä koko perheelle!

Lainaamo

Lainaamo on Lastenkulttuurikeskus Louhimon maksuton harrastevälineiden lainauspalvelu. Lainaamosta löydät mm. erilaisia soittimia sekä sirkusvälineitä. Lue lisää Louhimon nettisivuilta.

Seinäjoen taidehallin näyttelyt

Taidehallin näyttelyihin on vapaa pääsy alle 18-vuotiailta. Toisinaan näyttelyihin on saatavilla lapsille suunnattua materiaalia, jonka avulla näyttelyyn voi tutustua lapsenmielisesti. Tutustu ajankohtaisiin näyttelyihin Seinäjoen taidehallin nettisivuilla.

Lasten taidesynttärit

Seinäjoen taidehallilla voi järjestää lauantaisin lasten taidesynttäreitä. Synttäreihin sisältyy tunnin mittainen työpaja, jossa on valittavana kolme eri sisältövaihtoehtoa. Synttärit ovat varattavissa tarjoilulla tai ilman. Lisätiedot Seinäjoen taidehallin nettisivuilla.

Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi

Taito Etelä-Pohjanmaa ry:n Käsityö- ja muotoilukoulu Näpissä toteutetaan käsityön taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaista opetussuunnitelmaa. Lue lisää Näpin toiminnasta verkkosivuilta.

Kesäleirit Kalevan Navetassa

Muu-Maun Taideleiri 6.-10.6.
Muu-Maun monitaideleiri on mahdollisuus mielenkiintoiseen tutustumisretkeen Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navettaan navettakissa Muu-Maun kanssa. Leirillä on vuosittain vaihtuva teema, jonka hengessä teemme sirkustemppuja, taidetta, käsitöitä ja musiikkia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Taito EP:n sivuilla.

Kässä-leiri 20.-23.6.  
Ilon puolesta, tylsyyttä vastaan! Kässä -leiri tarjoaa hauskaa päivätoimintaa lapsille ja nuorille. Tutustumme viikon aikana monipuolisesti erilaisiin materiaaleihin ja käsityötekniikoihin. Lopputuloksena syntyy itse suunniteltuja, omin käsin valmistettuja käyttötuotteita. Käsityöpainotteinen elämysleiri, jossa yksikään päivä ei ole samanlainen. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Taito EP:n sivuilla.

Nikkari-leiri 20.-23.6. *Täynnä*

Velholeirit 13.-17.6. ja 27.6.-1.7. *Täynnä*

Keppari-leiri 13.-17.6. *Täynnä*

 

Kuva: Katariina Vestergård

instagramfacebook