VALIKKO

Näyttelymestarin kuulumiset

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuvassa Miika Vainionkulma taidehallin Vintillä. Kuva: Elina Teitti

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Seinäjoen taidehallin näyttelymestari Miika Vainionkulma?

“Tällä hetkellä olemme kartoittamassa taidehallin tilojen teknisiä hankintoja kuten uutta valokalustoa, henkilönostinta ja muita näyttelytekniikkaan liittyviä asioita. Näyttelymestarin näkökulmasta eletään jännittävää aikaa kun näyttelytilat alkavat hahmottua. Niistä tulee upeat!

Saamme Seinäjoelle vihdoin nykyajan vaatimukset täyttävät puitteet esitellä nykytaidetta ja odotankin innolla, että pääsemme tuumasta toimeen ja toteuttamaan ensimmäisiä näyttelyitä ja oikeasti täyttämään tiloja taiteella. Jännittävintä on nähdä kuinka tilat valmistuessaan alkavat käydä vuoropuhelua teosten kanssa.

Vanhoihin taidehallin tiloihin verrattuna uudet tilat mahdollistavat paljon moninaisemman taiteen esittämisen. Korkeuttakin riittää vihdoin isommillekin veistoksille. Kaksi eri näyttelytilaa ovat tunnelmaltaan hyvin erilaiset ja antavat mahdollisuuden kokea paljon saman näyttelykäynnin aikana. Uskon, että avaruuden pääkaupungin taide-elämä tulee kohoamaan Kalevan Navetan ansiosta aivan uudelle tasolle!”

 

Seinäjoen taidehallin  lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden muu toiminta; kulttuuritoimisto ja lastenkulttuurikeskus Louhimo. Talon muita asukkaita ovat ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaa, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi sekä Taito Shop Rustoopuori, Taideyliopiston Sibelius Akatemian Seinäjoen yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Rustopuorin kainaloon rakentuu lisäksi tilat Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamolle. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Miika Vainionkulma taidehallin Vintillä. Kuva: Elina Teitti

instagramfacebook