Seinäjoen taidehallin näyttelyt

Seinäjoen taidehalli on ajassa elävä taidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidehalli on osa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluita. Taidehallin ohjelmaan kuuluvat nykytaiteen taidenäyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidenäyttelyissä nähdään suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat Pohjoismaat. Oheisohjelmaa ovat työpajat, opastukset, taiteilijatapaamiset ja monet muut tapahtumat. Lue lisää Taidehallin toiminnasta osoitteessa www.seinajoentaidehalli.fi

Kuva: Visio creative

Ajankohtaiset näyttelyt

Hallissa

29.9.2021–8.1.2022: Gustafsson&Haapoja: Siat – Pigs

Kuvataitelija Terike Haapoja ja kirjailija Laura Gustafsson käsittelevät Siat – Pigs –näyttelyssään sian politiikkaa ja poetiikkaa.  Gustafsson&Haapojan töissä on läsnä ajatus utopiasta ja mahdollisuudesta toisenlaiseen maailmaan. Kuvataiteilija Terike Haapoja (s. 1974) ja kirjailija Laura Gustafsson (s. 1983) yhdistävät töissään runollisuuden dokumentaariseen lähestymistapaan. Näyttelyssä on esillä vuonna 2019 Amsterdamin Zone2Source-galleriassa esitetty ääni-installaatio Waiting Room, jossa kuullaan elämänsä viimeistä yötä eläviä sikoja teurastamon odotushuoneessa. Lisäksi esillä on uusi, kollaasimainen videoteos, jossa katsotaan teollisen ihmisyhteiskunnan ja –kulttuurin harjoittamaa tehomaataloutta kuin se olisi menneisyyttä. Videoteos tarkastelee kehollisuutta, suhdetta luontoon, maankäyttöä, ilmastonmuutosta sekä väkivallan mekanismeja sikaan liittyvien merkitysten ja rakenteiden kautta. Sika on esillä niin vertauskuvana, tuotannon välineenä kuin todellisena maailmassa elävänä subjektina. Lue lisää Seinäjoen taidehallin verkkosivuilta. 

Vintillä

9.9.–20.11.2021 Bita Razavi: The Dog Days Will Be Over Soon

Bita Razavin yksityisnäyttely Vintillä tutkii tekoälyä, ihmisen ajattelua ja fyysisiä ja digitaalisia kokemuksia. Elämme ajassa, jossa tekoäly haastaa inhimillisen ajattelun ja päätöksenteon – jopa luovuuden. Algoritmit voivat tietää meistä enemmän, kuin me itse. Teknologian kehitys huolestuttaa monia ja herättää mielikuvia Terminaattori-elokuvien kaltaisesta tuomionpäivän skenaariosta. Näyttelyn näkökulma tähän kaikkeen on sen sijaan romanttisempi. Lue lisää Seinäjoen taidehallin verkkosivuilta.

8.12.2021–5.2.2022: Ihmeen kaunista

Kuvataiteilija, taidekasvattaja Virpi Timosen kolmevuotinen Kipinä-hanke on vienyt kuvataidetta ja taidetoimintaa Etelä-Pohjanmaan varhaiskasvatuksen yksiköihin, ammattitaiteilijan johdolla koettavaksi ja osallistuttavaksi. Taidehallin Vintillä esillä oleva näyttely on syntynyt Timosen, varhaiskasvatuksen lasten ja ammattilaisten yhteistyönä. Esillä on esimerkiksi lasten suunnittelemia tulevaisuuden lemmikkejä ja niiden toiveita, koloasujille sopivia pönttöjä ja tulevaisuuden taloja. Lue lisää Seinäjoen taidehallin verkkosivuilta.

Kuva: Visio creative