VALIKKO

Seinäjoen taidehallin näyttelyt

Seinäjoen taidehalli on ajassa elävä taidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidehalli on osa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluita. Taidehallin ohjelmaan kuuluvat nykytaiteen taidenäyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidenäyttelyissä nähdään suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat Pohjoismaat. Oheisohjelmaa ovat työpajat, opastukset, taiteilijatapaamiset ja monet muut tapahtumat. Lue lisää Taidehallin toiminnasta osoitteessa www.seinajoentaidehalli.fi

Kuva: Visio creative

Ajankohtaiset näyttelyt

Hallissa: 30.6.–10.12.2022 Noelia Mora Solvez: Farming

Ensimmäistä kertaa Suomessa esittäytyvän Noelia Mora Solvezin näyttelyssä astutaan outoon maailmaan. Farming on energinen ja performatiivinen näyttely, joka koostuu video- ja ääni-installaatioista. Kaikki kuusi teosta perustuu maatiloilta tuttuihin, ihmisten kasvattamiin tuotantoeläimiin ja inspiroituu niistä. Näyttely kutsuu katsojia esittämään kysymyksiä ja pohtimaan ihmisen sosiaalista käyttäytymistä muina eläinlajeina esiintyvien ihmisten kautta. Tällä tavoin taiteilija venyttää ihminen-eläin -vastakkainasettelun rajoja ja luo humoristisen zoomorfisen maailman pyrkiessään määrittelemään ihmiseläimen. Näyttelyn visuaalisen kuvaston muodostavat tilalliset videoinstallaatiot, joissa ihmislampaat, kalaihmiset, pienet linnut ja jättikokoinen matomies jäljittelevät ei-inhimillisten eläinlajien liikkeiden ominaispiirteitä. Videoteosten äänet muodostavat kudelman, jossa eri lajien ääntely lisää taidekokemuksen kokonaisvaltaisuutta. Lue lisää Seinäjoen taidehallin verkkosivuilta. 

 

 

Vintillä: 22.9.2022–28.1.2023 Ida Sofia Fleming & Vesa Rahikainen: Välitila

Ida Sofia Flemingin ja Vesa Rahikaisen Välitila-näyttelyn sydämenä on tilallinen metalli-ääniveistos. Resonoiva pinta rakentuu metallilevyistä, jotka ovat käyneet läpi oman syklinsä osaksi valmista teosta. Niitä on poltettu tulella ja raahattu maassa. Ne ovat olleet säiden armoilla. Ne ovat osittain luonnon muokkaamia, osittain ihmisen. Levyjä on työstetty rituaalinomaisin työtavoin itsevalmistetuilla työkaluilla. Prosessi kumpuaa dialogista luonnon kanssa, se määrittää mihin suuntaan materiaali on lähtenyt muuntumaan. Kaikki tämä on jättänyt teokseen näkyviä jälkiä ja piilotettuja kerroksia. Lue lisää Seinäjoen taidehallin verkkosivuilta.

 

Katso Kalevan Navetan ajankohtaiset aukioloajat Yhteys-sivulta. Tutustu näyttelyiden oheisohjelmaan Seinäjoen taidehallin verkkosivuilla ja muihin talossa järjestettäviin tapahtumiin tapahtumakalenterissamme. 

Kuva: Visio creative

instagramfacebook