VALIKKO

Seinäjoen taidehallin näyttelyt

Seinäjoen taidehalli on ajassa elävä taidetoimija, jonka ohjelmaan kuuluvat näyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidehalli on osa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluita. Taidehallin ohjelmaan kuuluvat nykytaiteen taidenäyttelyt, julkinen taide ja monipuolinen oheisohjelma. Taidenäyttelyissä nähdään suomalaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden teoksia, erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat Pohjoismaat. Oheisohjelmaa ovat työpajat, opastukset, taiteilijatapaamiset ja monet muut tapahtumat. Lue lisää Taidehallin toiminnasta osoitteessa www.seinajoentaidehalli.fi


Seinäjoen taidehallin tulevien näyttelyiden kokoavina teemoina ovat kytkökset ja jatkumot. Näyttelyt käsittelevät yhteyden ja ymmärryksen säilymisen merkityksiä niin erilaisten elämänalueiden ja ihmisten, kuin historian ja nykypäivän välillä. Vuosi 2023 alkaa Suomessa työskentelevien taiteilijoiden ryhmänäyttelyillä, kesällä ja syksyllä avautuvat näyttelyt taas ovat Pohjoismaisten taiteilijoiden ja taidelaitosyhteistyön jatkumoa.

Näyttelyohjelma 2023 // Exhibition program 2023

-10.2.2022  Noelia Mora Solvez: Farming, Halli

-28.1.2023  Ida Sofia Fleming & Vesa Rahikainen: Välitila – Liminal Space, Vintti

21.1. – 27.5.2023 Derby, ryhmänäyttely/group exhibition, Halli

25.2. – 29.7.2023 Ville Kirjanen, Aleksi Kolmonen & Aeon Lux: Trinitas, Vintti

17.6.2023 – 5.1.2024  Resonance, ryhmänäyttely/group exhibition, Halli

19.8. – 18.11.2023  Sigrid Holmwood: Blue Wood, Black Iron, Vintti

Kuva: Visio creative

Ajankohtaiset näyttelyt

Vintille yksityisnäyttelyn rakentava Sigrid Holmwood (SE/GB) on tutustunut paikalliseen kasvivärjäysperinteeseen ja talonpoikaiskulttuuriin. Hän kiinnostui sinisestä ja mustasta väristä, jotka liittyvät körttiläisyyden tekstiiliperinteeseen, ja jotka on myöhemmin omaksuttu symboloimaan äärioikeistolaista kansallismielistä liikehdintää Suomessa. Holmwood tutkii värjäyskasvien, pigmenttien ja muiden maalauksessa käytettävien aineiden historiallisia yhteyksiä modernisaation, teollistumisen ja kolonialismin moninaisiin kehityskulkuihin.

 

Hallissa: 17.6.2023 – 5.1.2024  Resonance

Islannin parhaana ryhmänäyttelynä palkittu Resonance on ollut aiemmin esillä vanhaan sillitehtaaseen rakennetussa näyttelytilassa, jonka estetiikka resonoi Halli-näyttelytilan karun kauneuden kanssa. Kansainvälinen ryhmänäyttely sisältää viiden taiteilijan teoksia ja ammentaa ympäristön, teknologian ja tarinoiden maailmasta. Näyttelyn taiteilijat ovat Olga Bergmann (IS), Angelea Dufresne (US), Anna Hallin (IS), Vesa-Pekka Rannikko (FI) ja Simon Rouby (FR). Esillä on maalauksia, veistoksia, videoita ja animaatiota. Bergmann ja Hallin toimivat myös näyttelyn kuraattoriduona.

 

 

Katso Kalevan Navetan ajankohtaiset aukioloajat Yhteys-sivulta. Tutustu näyttelyiden oheisohjelmaan Seinäjoen taidehallin verkkosivuilla ja muihin talossa järjestettäviin tapahtumiin tapahtumakalenterissamme. 

Kuva: Visio creative

instagramfacebook