Nykyaika ja historia kohtaavat 

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuva: ISLE Art Industries

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, kansalaisopiston teknisen työn opettaja Kari Kulmakorpi?

” Kalevan Navetan historiaa huokuva miljöö tarjoaa mahtavan ympäristön kansalaisopiston tekniselle työlle. Vain kävelymatkan päässä keskustasta sijaitseva tunnelmallinen navetta täyttyy uusilla toimijoilla ja toiminnalla. Kansalaisopiston puu- ja metallityön tiloissa on mahdollisuus työskennellä monipuolisesti nykyaikaiset vaatimukset täyttävillä koneilla ja laitteilla. Opastuksen, ohjauksen ja tekemisen kautta oppii, joten aikaisempaa kokemusta ei tarvita.
Uusista puu- ja metallityön tiloista tulee todella hyvät.
Konesalin kouluvarustetut koneet ja laitteet antavat mahdollisuuden omien haaveiden toteutukseen osaavassa ohjauksessa. Penkkisalin uudet höyläpenkit ja työkalut auttavat perinteisemmässä työskentelyssä. Maalaamon ruiskumaalausvälineet mahdollistavat laadukkaan pintakäsittelyn. Metallityötilassa pienet metallityöt onnistuvat hiomakoneiden, ahjon ja hitsauslaitteiden avulla. Teroitusvälineillä saadaan työkalut teräviksi, jolloin niillä on mukavampi työskennellä.

Teknisen työn tilat tarjoavat uudenlaisen mahdollisuuden yhteistyöhön talon toimijoiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, uusia sisältöjä kursseihin ja monenlaista palvelua osallistujille. Kansalaisopiston käyttöön rakennetut tilat palvelevat tarvittaessa aamusta iltaan ja nykyaikaisen välineistön myötä vaativammatkin työvaiheet on mahdollista suorittaa samassa kohteessa. Toivomme sidosryhmiltä ideoita ja toivomuksia uudenlaisten toimintamallien luomiseen sekä tilojen mahdollisimman monipuoliseen käyttöön. Miltä kuulostaa koriste-esineiden valmistaminen vuodenaikojen mukaan tai käyttöesineiden valmistaminen ja huoltaminen? Sinä ja ideasi, tervetuloa! ”

Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaiden lisäksi Kalevan Navettaan valmistuu tilat Seinäjoen kulttuuripalveluiden toiminnalle; kulttuuritoimistolle, Seinäjoen taidehallille ja lastenkulttuurikeskus Louhimolle, ravintola Äärellä Kuppi+Kattilalle, Taito Etelä-Pohjanmaalle, käsityö- ja muotoilukoulu Näpille, Taito Shop Seinäjoelle (nyk.Rustoopuori) sekä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikölle. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuva: ISLE Art Industries