VALIKKO

Pääsee vielä tämänkin kokemaan

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä. Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden kulttuuripalvelupäällikkö Aila Taivalmäki on saanut seurata Kalevan Navetan taivalta jo vuosikymmenen.

Kuva: ISLE Art Industries

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, kulttuuripalvelupäällikkö Aila Taivalmäki?

”Voisin todeta tässä elämänvaiheessa, että pääsee vielä tämänkin kokemaan. Edesmennyt äitini käytti tätä sanontaa, kun hän oli saanut kokea jotain oikein mukavaa tai mieltä sykähdyttävää. Kalevan Navettaan muutto tulee kyllä olemaan sykähdyttävä kokemus. Toimin Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimenjohtajan viransijaisena n. 10 vuotta sitten ja silloin kulttuurilautakunnassa oli tapetilla Kalevan Navetan kunnostaminen taide- ja kulttuurikäyttöön. Olimme silloin lehtien palstoilla tämän asian kanssa ja lehtikuvaankin pääsimme Navetan edustalle Taidehallin Sannan ja silloisen lautakunnan pj:n Ilmari Ylä-Aution kanssa. Asia ei tuolloin edennyt, mutta nyt se on viimeinkin totta.

Kävin viime viikolla ensimmäistä kertaa tiloissa, mihin kaupungin kulttuuripalvelut tulee sijoittumaan. Nyt on vielä vaikea tarkkaan kuvitella, miltä toimistotilat lopullisesti näyttävät, mutta epäilemättä niistä tulee upeat. Pääsemme ensimmäistä kertaa koko kulttuuripalveluiden väki samaan paikkaan, mikä on todella hieno asia. Totuttelua se varmasti vaatii, koska jokaisessa meidän yksikössä on omat toimintatapansa. Uskon, että yhteinen sävel löytyy, ja olemme jo etukäteen tämän asian eteen tehneet työtä.

Oma lukunsa on koko yhteisö, jonka taloon muuttavat toimijatahot ovat jo nyt muodostaneet. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja Navetasta halutaan tehdä paikka, johon on mukava tulla viihtymään ja nauttimaan monipuolisista taide- ja kulttuurikokemuksista. Innolla odotan talon asukkaiden kanssa yhdessä toteutettavia sisältöjä. Onhan talo jo itsessään elämys. Omaan työkenttääni kuuluu taide- ja kulttuurikasvatussisältöjen organisoiminen perusopetuksen oppilaille. Osa sisällöistä tullaan toteuttamaan Kalevan Navetan tiloissa. ”

 

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden mukana Kalevan Navettaan muuttaa kulttuuritoimisto, Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo. Talon uusiin asukkaisiin kuuluu lisäksi ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaa ry , Taito Shop Rustoopuoril, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia Seinäjoki sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Taito Shopin kainaloon rakentuu tilat myös Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamolle. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuva: ISLE Art Industries

instagramfacebook