VALIKKO

Saman katon alle

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kesälomilta kuulumisia projektin edistymisestä. Ensimmäisenä kuulumisia Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden väeltä.

Kuvassa Leena Kråknäs (oikealla), Tuomo Kallio ja Aila Taivalmäki. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, kulttuuritoimenjohtaja Leena Kråknäs?

“Huippua päästä uuteen, vanhaan rakennukseen, jota remontoidaan silmällä pitäen meidän tarpeita. Kalevan Navetta on ollut kulttuuripalveluiden puheissa jo vuosia. Tuntuu lähes ihmeeltä, että siitä on tulossa totta. Navetasta aiottiin ensin pelkästään Seinäjoen taidehallin kotia, mutta nyt sinne muuttaakin kaupungin kulttuuripalvelut kokonaisuudessaan. On upeaa, että saan kaikki työkaverit samaan taloon, sillä tällä hetkellä toimimme kolmessa toimipisteessä, Taidehalli Upankadulla, lastenkulttuurikeskus Louhimo Rytmikorjaamolla ja kulttuuritoimisto Aalto-kirjastolla.

Remontti etenee tällä hetkellä navetassa vauhdilla ja me sinne sijoittuvat toimijat puolestamme rakennamme samaan aikaan hyvää ja toimivaa suunnitelmaa. Malli tulee perustumaan jokaisen toimijan omaan vahvuuteen ja näistä yhteenlaskettuun summaan. Olemme kokoontuneet porukalla useita kertoja miettimään ja visioimaan, mitä kaikkea voidaankaan Kalevan Navetassa saada aikaan? Nuo hetket ovat vahvistaneet itseäni ja tunnetta siitä, että jotain upeaa olemme tekemässä.

Olemme lähteneet siitä, että koko talon toimintaa katsotaan aistien kautta. Uskon, että voimme tuottaa uudenlaisia, moniaistisia ja yllättäviäkin kombinaatioita. Tapahtumatilojen (Venue ja Vintti)  kautta voimme esim. nostaa esiin kulttuurin ja taiteen ajankohtaisia asioita tai tuoda tilaan alueellamme marginaalissa olevaa taidesisältöä. Käyttäjiä kommentteja ja mielipiteitä kuullaan ja niitä arvostetaan talon toiminnan kehittämisessä.

Odotan innolla myös Kalevan Navettaan rakentuva esiintymistila avaa uudenlaisia mahdollisuuksia tuottaa kulttuurisisältöjä yksin ja yhdessä Kalevan Navetan muiden toimijoiden kanssa. Tämä on innostavaa!

Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaan ml. Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi sekä myymälä Rustoopuori, Taideyliopiston Sibelius Akatemian Seinäjoen yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Taito Shop Rustoopuorin kainaloon avautuu Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo.Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Leena Kråknäs (oikealla), Tuomo Kallio ja Aila Taivalmäki. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

instagramfacebook