Seinäjoen taidehallin kesänäyttelyt

Anne Katrine Senstadin (NO) Radical Light – Elements VI ja nykytekstiiliä esittelevä ryhmänäyttely PISTO. avautuvat 16.6. Ennakkoilmoittautuminen kaikille avoimeen avajaistapahtumaan löytyy Taidehallin verkkosivuilta.  Avajaisten jälkeen elävän musiikin nälkää ruokitaan Pintandwefallin keikalla Hugo-salissa. Liput keikalle Tiketti.fi. Keikka järjestetään yhdessä Selmu ry:n kanssa.

Kuva: Visio creative

Taidehallin kesänäyttelyt avautuvat 16.6.

16.6.2021 – 4.9.2021: Anne Katrine Senstad: Radical Light – Elements VI

Radical Light on immersiivinen tilallinen valo-, ja ääni-installaatio, joka tutkii tilan havaitsemisen käsitteitä ja valoa, väriä ja ääntä kognitiivisen järjestelmämme kautta. Kokemukselliseen installaatioon liittyy arvostetun säveltäjän JG Thirlwellin ympäröivä ääretön äänisävellys. Radical Light nähdään ensi kertaa Suomessa.

 

16.6.2021 – 21.8.2021: PISTO.

PISTO. on viiden nuoren suomalaisen nykytaiteilijan yhteisnäyttely.  Seinäjoen taidehallin ohjelmatiimi on kuratoinut näyttelyyn nuoria tekijöitä, joita yhdistää tekstiili tekniikkana ja materiaalina. Tekniikan lisäksi taiteilijoita yhdistää leikkisyys ja toisaalta kantaa ottava asenne, sekä perinteiseksi mielletyn tekniikan käyttäminen ja soveltaminen uudella tavalla. Näyttely käy vuoropuhelua näyttelytilan kanssa: Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa on toiminut tekstiilituotteita valmistava verkatehdas vuosina 1909 – 1929. Sen jälkeen vuosikymmeniä puolustusvoimien varastona toiminut rakennus on jälleen 2020-luvulla pehmeiden materiaalien koti, koska talossa toimii muiden taide- ja kulttuuritoimijoiden ohella käsityö- ja taitokeskus sekä –myymälä.

 

Kuva: Visio creative