10/2020: Taidehallin syksy

Miten Taidehallin syksy on käynnistynyt Kalevan Navetalla? Aurinko paistaa ja ilma on raikas, kun pyöräilen aamulla Kalevan Navetalle. Pihalla kuulen ensimmäiset hyvän huomenen toivotukset ja on ihanaa nähdä talon väki työn touhussa hiljaisen kevään jälkeen.
Syksyn myötä Taidehallin näyttelytilat ovat kokeneet muutoksen vanhojen näyttelyiden väistyessä uusien tieltä. Hallissa on esillä 8 suomalaisen nykytaiteilijan ryhmänäyttely: Millaista on olla eläin?. Vintillä nähdään syksyllä kaksi näyttelyä; Per Svenssonin Alchemy – The All Seeing Eye (26.8.-21.11.) sekä Matthew Cowanin Wildness Makes This World (9.12.2020-6.3.2021). Tiesitkö, että näyttelyihin on vapaa pääsy jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina? Silloin paikalla on myös keskusteluopas, jonka kanssa voi vaihtaa ajatuksia näyttelyistä. Löydät tiedot ajankohtaisista näyttelyistä täältä. 
Navetan käytävät täyttyvät iloisesta puheensorinasta, kun kulttuurimatkalaiset saapuvat taloon vierailulle. Moni lapsista vierailee talossa ensimmäistä kertaa ja erityisesti 2. kerrokseen vievä portaikko saa lasten suut huokailemaan ihastuksesta. Kulttuurimatka on osa kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa, jonka puitteissa kolmoset vierailevat vuosittain Taidehallilla, ja tutustuvat nykytaiteeseen opastuksen sekä tehtävien avulla. Tänä lukuvuonna Taidehallilla vierailee myös lähikuntien 8.-luokkalaisia Taidetestaajat-hankkeen mahdollistamana. Muutkin Seinäjoen kaupungin koulujen oppilasryhmät voivat varata ilmaisen näyttelyopastuksen ja viettää erilaista koulupäivää taiteen ympäröimänä.
Taidehallin syksy pitää sisällään mm. työpajoja, tapahtumia ja opastuksia. Talossa tavataan myös ihan oikeita eläimiä Koira krokii -työpajoissa, joissa luonnospiirustuksen malleina toimivat koirat. Käytävillä voi vilahtaa myös navettakissa Muu-Mau, joka on piilottanut Millaista on olla eläin? -näyttelyyn QR-koodeja, joiden takaa saa lisätietoa näyttelyssä olevista teoksista sekä eläimistä. Eläinteema on esillä myös Vauvojen värikylvyssä sekä Aikuinen & Lapsi -työpajoissa, joissa lapsi sekä läheinen aikuinen pääsevät kokemaan yhteisen taidehetken.
Taidehallin oheisohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä.
Katso Kalevan Navetan ajankohtaiset tapahtumat täältä.
Teksti: Minna Autio, taideohjaaja, Seinäjoen taidehalli.
Kuva: Tuukka Kiviranta.