VALIKKO

Taidelainaamo muuttaa Kalevan Navettaan

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

 Kuva: Katariina Vestergård

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Seinäjoen taiteilijaseuran puheenjohtaja Hilla Hautanen?

“Ensimmäisen kerran pääsin tutustumaan historialliseen Kalevan Navettaan työskennellessäni taiteilijakehittäjänä Mullistaja-hankkeessa. Tuolloin saimme esimakua siitä, mitä tuleva taide- ja kulttuurikeskus tulisi pitämään sisällään ja mihin esimerkiksi tulevan Seinäjoen Taidehallin tilat rakentuisivat. Kalevan Navetan saneeraustyöt ovat edenneet tuosta päivästä huimin harppauksin. Tämän saimme todeta, kun äskettäin vierailimme rakennustyömaalla Seinäjoen Taiteilijaseuran johtokunnan kanssa katsastamassa tilojen valmistumista Navetalla.

Seinäjoen Taiteilijaseuran taidelainaamotoiminta muuttaa Kalevan Navettaan. Olemme ideoineet ja suunnitelleet, palaveeranneet tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa, sekä kuulleet arkkitehtia rakentuvien tilojen sisustusratkaisuista ja värimaailmoista. Kokonaisuudesta näyttää syntyvän niin vanhaa rakennusta kunnioittava, kuin modernin rouhea. Tällä hetkellä työskentelemme toimivan taidelainaamokonseptin suunnitelmien parissa. Tekemistä riittää niin kalustevalinnoissa kuin valaistuksen suunnittelussa. Tarkoitus on myös perehtyä Kalevan Navetan historiaan ja tätä kautta ideoida esimerkiksi tulevan taidelainaamon nimivalintaa.

Seuraavaksi matkustamme tutustumaan Hämeenlinnan Kulttuurikeskus Verkatehtaaseen ja siellä saamme kuulla muun muassa heidän taidelainaamokonseptistaan. Työn alla on myös taidelainaamo-ohjelmistopalvelujen kartoitus. Paljon on siis mielenkiintoisia asioita meneillään projektin suhteen.

Taidelainaamon avajaisia tullaan näillä näkymin viettämään Kalevan Navetan uusissa tiloissa maaliskuussa 2020. Tulevaa ohjelmistoa pääsee seuraamaan Seinäjoen Taiteilijaseuran somekanavilta. Seinäjoen Taiteilijaseuralla ensi vuosi on muuten juhlavuosi, seuran toiminta täyttää kunnioitettavat 60 vuotta. Tämäkin tulee luonnollisesti näkymään toiminnassamme.

Odotamme innolla uusien tilojen valmistumista ja muuttoa Kalevan Navettaan. Taidelainaamotoiminnan lisäksi tulemme esittelemään kuukausittain vaihtuvan taiteilijan taidelainaamon galleriaseinällämme.  Yhteistyökuviota on tarkoitus kehitellä eri toimijoiden kesken niin talon sisällä kuin ulkopuolellakin. Suunnitteilla on ainakin teosvälityspäivät syyskaudelle yhteistyössä Seinäjoen Taidehallin kanssa.”

Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo rakentuu Taito Etelä-Pohjanmaan Taito Shop Rustoopuorin kainaloon Kalevan Navetan ensimmäiseen kerrokseen. Taidelainaamon lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden toiminta; kulttuuritoimisto, Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo. Muita talon asukkaita ovat ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaa, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Taito Shop Rustoopuori, Taideyliopiston Sibelius Akatemian Seinäjoen yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

 Kuva: Katariina Vestergård

instagramfacebook