Taidelainaamo poikkeusoloissa

Taidelainaamo Parsi teki maaliskuussa huiman harppauksen uusittuihin tiloihin. Ensimmäisten aukioloviikkojen aikana heitettiin ylävitosia Taito Shopin henkilökunnan kanssa, kun lainaustoiminta lähti käyntiin. Ripustus päivittyi yhtenään, kun teokset lähtivät liikkumaan. Myös lainaamon ja Taito Shopin asiakkaat liikkuivat luontevasti yhteisessä tilassa, joten aivan uudetkin asiakkaat löysivät lainaamon.

Huikean alun jälkeen putosimme poikkeustilaan. Kotona ei tarvitse kuitenkaan katsella tyhjiä seiniä koronakeväänkään aikana: Postaamme sosiaaliseen mediaan teoskuvia ja lainaamoon saa yhteyden viestitse tai puhelimitse lainaussopimuksen tekemiseksi. Kotiinkuljetukset ovat järjestettävissä ja lahjakortteja lainaamoon voi hankkia postimyynnillä haluamalleen summalle 50 eurosta ylöspäin.

Lainaamotilan ollessa kiinni otamme käyttöön taidelainaamojen selailukäyttöliittymää verkossa, joten jatkossa kaikki lainattavat teokset tulevat olemaan asiakkaiden selailtavissa myös kotoa käsin. Seuran paikallisten jäsenten teokset saadaan verkkoon uusien yleisöjen ulottuville.

Tavoitteena on avata lainaamo syksyllä myös Seinäjoen Taiteilijaseuran ulkopuolisille ammattitaiteilijoille. Luvassa on siis vielä monipuolisempi valikoima kuvataidetta.

Teksti: lainaamovastaava Minna Bengs-Shrestha.

Kuva: Visio Creative.

Teksti on julkaistu 16.4.2020.