VALIKKO

Takaisin hyvän ruuan Äärellä!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Äärellä ravintolan Kauppakadun toimipisteen ovet sulkeutuivat toukokuussa 2019. Ravintola avaa ovensa uudelleen taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa kevättalvella 2020.

Kuvassa Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri Navettaan rakentuvan keittiön tiloissa. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Äärellä-ravintolan Miia Keski-Nikkola?

”Äärellä-ravintolan tilat rakentuvat hyvää vauhtia Kalevan Navetan ensimmäiseen kerrokseen. Tilasuunnittelussa olemme pisteessä, jossa yhdessä arkkitehdin kanssa olemme saaneet pintamateriaalit ja värit päätettyä. Nyt valitsemme kalusteita ja muita materiaaleja, joilla kokoamme ravintolan ilmettä yhteen. Tuolit ja pöydät ovat juurikin syyningin alla. Tunnelma uudessa Äärellä-ravintolassa tulee olemaan välitön ja viihtyisä yhdistelmä skandinaavista suoralinjaisuutta ripauksella itämaista maustetta.

Teknisesti tilassa väliseinät ovat jo pystyssä ja pääsemme oikeasti hahmottamaan tulevan ravintolan tilaratkaisuja ja pintoja. Sähköasennukset ovat jo kovaa vauhtia tulossa. On hienoa piipahtaa aina aika-ajoin Navetassa katsomassa mitähän uutta siellä nyt on – viimeisimmällä kerralla saimme todeta kuinka upeat ikkunaruudut todella ovatkaan sekä kuinka punaiset tiiliseinät luovat aivan oman tunnelmansa tilaan. Ravintolatilassa tulee olemaan mahtavaa nauttia lounasta Taidehallin käynnin yhteydessä tai kahvitella palaverin merkeissä. Sisällöllisesti suunnittelemme lounaiden ja kahvilapalvelujen antia – ja paljon muuuta!

Odotamme eniten sitä, että näemme kuinka hieno, vanha rakennus muuttuu monen toimijan taloksi ja tilaksi, jossa asiakkailla on mahdollisuus viihtyä monen asian äärellä. Tarjoamme Kalevan Navetassa asiakkailleen laadukasta lounasta ja kahvilapalvelua. Valmistamme myös talon suuren ja ihanan Venue-tilan juhlatilaisuuksiin ruokatarjoilua. Viikonloppuisin tulemme järjestämään herkullisia brunsseja. Yrityksemme catering-toiminnot muuttavat Kalevan Navetan keittiöön ja aiomme jatkokehittää toimintaa niin, että valmistamme tuotteita kuluttajille mukaan ostettavaksi. Haluamme tarjota asiakkaillemme makuelämyksiä niin Navetalla kuin kotonakin.”

Äärellä Kuppi+Kattilan lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut; Seinäjoen taidehalli, lastenkulttuurikeskus Louhimo ja kulttuuritoimisto, Taito Etelä-Pohjanmaan toiminta ml. Taito Shop Rustoopuori ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia Seinäjoki yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Lisäksi Taito Shop Rustoopuorin kainaloon avautuu Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo. Talo avautuu yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Miia Keski-Nikkola ja Jani Unkeri Navettaan rakentuvan keittiön tiloissa. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

instagramfacebook