KESÄKUUN KUUKAUDEN TAITEILIJA JAANA MAIJALA

3.6.2024 – 29.6.2024 11:00 – 19:00
Kuvataide ja näyttelyt
 

Pilvien pyytäjä — Villaisia meditaatiomattoja

Jaana Maijala on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Hän on osallistunut moniin näyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Maijalan teoksia on muun muassa Kiasman, valtion ja HAMin kokoelmissa. Hän on tehnyt kaksi julkista taideteosta, yhden Seinäjoen Toriparkkiin, toisen yhdessä Maanantai-kollektiivin kanssa Työ- ja elinkeinoministeriöön Helsinkiin. Maijala työskentelee Ylistaron Vittingin kylässä sekä Keski-Virossa Metstagusen kylässä.

Maijala on aiemmin käyttänyt työvälineinään piirustusta ja valokuvaa. Hän on käsitellyt teoksissaan mm. vuoria, Dzogchen-perimyslinjan buddhalaisia munkkiharjoituksia ja vanhoja, historiallisesti merkittäviä puita. Teokset ovat olleet mustavalkoisia ja pelkistettyjä. Pilvien pyytäjä on kuitenkin askel uuteen suuntaan, värikkäiden ja runsaiden kuvakudosten pariin.

Pilvien pyytäjä sai alkunsa pienestä meditaatiomatosta ja uuden oppimisen ilosta. Näissä teoksissa muuttavat muotoaan pilvet ja tiikerit. Buddhalaisuudessa tiikeri symboloi tuulen elementtiä. Sen sanotaan myös edustavan ehdotonta itsevarmuutta, kurinalaista tietoisuutta, lempeyttä ja vaatimattomuutta. Tuuli kuljettaa taivaalla pilviä, kuin ohikulkevia ajatuksia, hetki hetkeltä uusia ja vaihtuvia. Mutta mitä eroa on jahtaamisella ja tarkkailulla?

Tapahtumatiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Järjestäjä

Seinäjoen Taiteilijaseura ry

041 3108340

Ulkoiset linkit