Kuraattorin kierros Laskoksia-näyttelyyn

23.5.2024 12:00 – 12:45
Kuvataide ja näyttelyt
 

Kuraattori Leena-Maija Rossi kertoo Laskoksia-näyttelystä Seinäjoen taidehallilla.

Kuraattorin kierros Laskoksia-näyttelyyn 23.5. klo 12-12.45

Vintti-näyttelytila (3. krs)

Näyttelylipulla 6/4 e. Museokortilla vapaa pääsy.

Laskoksia-näyttelyn kuraattori Leena-Maija Rossi kertoo näyttelyn taustoista: kuinka näyttely sai alkunsa ja miten se on muodostunut. Entä millaisista ajatuksista ja kokemuksista näyttely ammentaa? Millaisia yhteyksiä kuraattori näkee kahden taiteilijan teoskokonaisuuksien välillä? Esiin tulevat esimerkiksi queer-näkökulma ja ajallisuuden merkitys taiteessa.

Tervetuloa kuuntelemaan kuraattorin ajatuksia näyttelyvierailun yhteydessä! Kierroksella voi esittää kysymyksiä ja keskustella näyttelyn aiheista.

Laskoksia on Hannele Rantalan ja Kari Soinion teoksista muodostuva yhteisnäyttely, joka käsittelee muistamista, unohdusta, muutoksia ja menetyksiä. Laskoksia-näyttely on esillä Seinäjoen taidehallin Vintti-tilassa 25.5.2024 saakka.

Lue lisää näyttelystä: seinajoentaidehalli.fi/laskoksia

Leena-Maija Rossi toimii sukupuolentutkimuksen professorina Lapin yliopistossa. Hän on paneutunut tutkimustyössään erityisesti sukupuolen, seksuaalisuuden, etnisyyden, iän ja yhteiskuntaluokan leikkauspisteisiin sekä näiden visuaalisiin esityksiin. Leena-Maija Rossi on kuratoinut näyttelyitä 1990-luvulta lähtien sekä Suomessa että ulkomailla.

Hinta

Näyttelylipun hinnalla: 6/4 e. Museokortilla vapaa pääsy.

Järjestäjä

Seinajoen taidehalli

050 514 3407

Ulkoiset linkit