MUU-kesä keskiviikko 17.7.2024

17.7.2024 11:00 – 20:00
Lapset
Musiikki
Nuoret
Seniorit
Tanssi
Teatteri
 

Muu-kesä keskiviikko: Luvassa työpajoja, taikashow ja taikakoulu sekä kesätanssit

Klo 11-19: Vapaa pääsy Seinäjoen taidehalliin. Hallissa esillä Nastja Säde Rönkön Those Who Kept The Light ja Vintillä Jacob Juhlin Kuvittele Puu – Imagine a Tree.

Klo 11–19: Omatoimityöpaja. Piirrä mallista hybridi, täydennä kuva, etsi mielikuvitusmetsän olentoja. Hauskoja omatoimitehtäviä Taidehallissa esillä olevien näyttelyiden aiheista. Pedatila Itikka, 2. krs ja Vintti 3 krs.

Klo 11-13 sekä 14-16: Jätskitötterö-käsityöpaja. Jätski kuuluu kesään, joten nyt saa olla ihan huulet tötteröllä! Tule valmistamaan oma lankatötterö valitsemillasi mauilla. Laitetaanko mansikkaa ja vaniljaa vai kenties banaania ja suklaata?

Kässäpajassa voi suunnitella ja valmistaa oman lemppari jätskitötterön yhdessä vanhemman kanssa kesäleikkeihin mukaan. Non-stop työpaja sopii noin 4-10 vuotiaille ja sen kesto on noin 30 minuuttia. Materiaalimaksu: 4 € / työ.

Klo 13: Taikuri Toomaksen taikashow. Taikuri Toomas Pitkänen on lumonnut yleisöjä jo yli 15 vuoden ajan. Koko perheelle sopiva show tarjoaa visuaalista taikuutta ja mentalismia! Tule mukaan kokemaan ainutlaatuinen esitys Hugo-salissa klo 13.00. Vapaa pääsy!

Klo 14-14:45: Taikuri Toomaksen taikakoulu. Tule mukaan Toomaksen taikakouluun! Toomaksen esityksen jälkeen Hugo-salissa järjestetään taikakoulu. Maksuttomaan tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen osoitteessa: https://link.webropol.com/ep/taikakoulu
Mukaan mahtuu 50 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.

Klo 14 & 17: Tutkittava tähtiä tänä iltana -elokuva. Soittotila Kammiossa esitetään elokuva, joka on hahmotelma uudenlaisesta, taidetta ja tutkimusta yhdistävästä muodosta.

Tyhjiä, itseleikeltyjä osoitelappuja liukuu kuvaan. Rikkinäiset aurinkolasit, pieniä muistivihkoja, talkookuvakirja – vähitellen paljastuvat tavarat ja roskat piirtävät kuvaa omistajastaan, 1940-luvun koululaisesta. Mitä esineet voivat kertoa menneestä ja mitkä ovat tuon tiedon rajat?

Koululaukku löytyi erään mökin vajasta. Sen äärellä elokuvantekijä ja kaksi historiantutkijaa jäljittävät esineisiin heijastuvia merkityksiä, lapsuuden historiaa ja omien tulkintojensa harha-askelia tragedian jalanjäljissä. Koululaukun sisältö kertoo myös ympäröivästä yhteiskunnasta. Sota ja kansalaiskasvatus näkyvät yllättävillä tavoilla lapsen esineissä ja kouluaineissa.

Klo 18-20: Kalevan Navetan kesätanssit. Kalevan Navetan kesäillassa laitetaan jalalla koreasti, kun Mika Peltoniemi ja Besserwisserit tanssittavat Hugo-salissa. Luvassa on monipuolisesti tanssimusiikkia. Tansseille on vapaa pääsy.

Tapahtumatiedot

Tapahtuma on ilmainen.

Järjestäjä

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta

Ulkoiset linkit