VALIKKO

Unelmia ja Navetta-hommia!

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuvassa Tuomo Kallio talon soittotilan tarkkaamossa. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Louhimon lastenkulttuurikoordinaattori Tuomo Kallio?

“Tällä hetkellä Louhimolla on pohdinnassa mitkä kaikki lastenkulttuurisisällöt tullaan siirtämään Kalevan Navettaan.  Alustavasti on puhuttu, että Eskarifestarit 2020 olisi Louhimon ensimmäinen tuotanto uusissa tiloissa. Olisi kunnia-asia tuoda kaupungin kaikki eskarit Navetalle taiteen pariin. Louhimon perustyönä säilyy kouluyhteistyö lasten omilla kouluilla, mutta etenkin eri kokonaisia lastentapahtumia ja työpajatyöskentelyä tullaan Navetalla varmasti näkemään.

Tilaratkaisut tuovat mahdollisuuksia myös uuteen sisällöntuotantoon. Louhimolla ei ole aiemmin ollut kahta toimistotilaa lukuun ottamatta omia tiloja. Kalevan Navettaan tuleva soittotila ja sen vieressä oleva äänitarkkaamo mahdollistavat erilaisten äänitysten tekemisen. Soittotila on myös sen kokoinen, että siellä voi järjestää vaikka pieniä konsertteja. Soittotilassa kiinteänä oleva videotykki mahdollistaa kevyitä av-tuotantoja. Soittamiseen ja työpajatoimintaan tilat on suunniteltu, mutta pienelle väkimäärälle voi esittävää taidetta järjestää. Ajatuksissamme on intiimejä 20-30 hengen tapahtumia.

Myös isompi esitystila auttaa uusien sisältöjen toteuttamista. Sali vetää muutaman sata henkeä ja on jo monen Navettaan muuttavan toimijan sisältösuunnitelmissa. Louhimon kannalta parhainta on, että tilaan pääsee suoraan oman toimiston ovesta. Tilassa tullaan taatusti näkemään esittävää taidetta laajasti. Yhdessä tekeminen tuntuu olevan Kalevan Navetan johtoajatus. Yhteiskäyttöön tulee myös soittotila, sillä sen hallinnoinnista vastaavat lastenkulttuurikeskus Louhimo yhdessä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. Ehkä kaikista eniten odotan juuri yhteistyötä Navetan toimijoiden välillä. Tietenkin myös Louhimon toinen toimintakärki sirkus saa uutta puhtia esitystilan ratkaisuilla: esitystilan aluejoustavaan lattia, tilan korkeus sekä kattoon suunnitellut sirkuskiinnityspisteet.

Louhimon tavoitteena on tehdä talossa saavutettavaa lastenkulttuuria. Laadukkaasti ja ammattimaisesti tuotetut lasten ja nuorten taide- ja kulttuuripalvelut tukevat lapsen ja nuoren persoonallista kasvua, tietoisuutta ja kulttuurillista osallisuutta. Tavallisen mahtavia hommia on tiedossa Suomen parhaalta lastenkulttuurikeskukselta! “

Lastenkulttuurikeskus Louhimon lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden muu toiminta: Seinäjoen taidehalli ja kulttuuritoimisto. Myös Taito Etelä-Pohjanmaa ry;n toiminta Kalevan Navettaan ml. Taito Shop Rustoopuori sekä Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi. Taito Shop Rustoopuorin kainaloon valmistuu tilat Seinäjoen taitelijaseuran taidelainaamolle. Taloon valmistuu tilat myös Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikölle sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu- ja metallityön verstaille. Talo avautuu yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Tuomo Kallio talon soittotilan tarkkaamossa. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

instagramfacebook