VALIKKO

Uudet teknisen työn tilat tulevat tarpeeseen

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta 2020 ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuvassa Maija-Liisa Gröhn verstaiden rakennustyömaalla. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Seinäjoen kansalaisopiston rehtori Maija-Liisa Gröhn?

“Kansalaisopiston raksa-kuulumiset ovat oikein hyvät. Navetta komistuu päivä päivältä ja talo valmistautuu elämään uutta elämäänsä! Erityisen vaikuttavaa on teknisen työn tilojen nykyvaatimusten mukainen rakentaminen; esimerkiksi erityisilmastointi vaatii kattoon hurjan määrän miehenmentäviä putkistoja. Rakentajien ja kiinteistön omistajan positiivisella asenteella kaikki näyttää onnistuvan! Kalevan Navettaan rakentuu kansalaisopistolle ajanmukaiset teknisen työn tilat. Laitteet tulevat olemaan viimeisen päälle ja tiloissa onnistuu niin perinteiset, vaativat puutyöt, kuin pienemmätkin nikkaroinnit. Tiloista löytyy myös hitsaus – ja maalaustilat. 

Uudet teknisen työn tilat tulevat isoon tarpeeseen. Opiston puutyökursseja on monessa toimipisteessä ympäri Seinäjokea, mutta nyt saadaan ensimmäistä kertaa opistolle omat ja hyvät tilat, ajanmukaisine laitteineen. Jatkossa voimme tarjota toimintaa myös päiväaikaan, mikä avaa aivan uusia mahdollisuuksia erilaisiin työ- ja kokoontumismuotoihin. Myös Taito Näppiläiset käytävän toiselta puolelta pääsevät nikkaroimaan kovia materiaaleja opiston tiloihin omien kurssiensa puitteissa. 

Kansalaisopistolla on aikeissa kokeilla myös puutöiden verstasaikoja, jolloin tiloissa voisi puuhastella omaehtoisemmin omien töidensä parissa. Tämäntyylinen työskentelymuoto on pyritty huomioimaan jo tilojen suunnittelussa.

Seinäjoen kansalaisopisto on Suomen suurimpia opistoja ja Seinäjoen kaupungin monipuolisin harraste- ja opiskelumahdollisuuksien tarjoaja. Meillä voit opiskella musiikin, kuvataiteen, kirjallisuuden, käsityön, kielten, tietotekniikan sekä liikunnan ja tanssin lisäksi myös paljon muuuta!  Näitä muitakin Kansalaisopiston toimintoja tullaan varmasti näkemään Kalevan Navetassa talon asukkaiden yhteisten tapahtumien sisällä. Lisäksi meidän tarkoitus on hyödyntää mm. talon Hugo-salia opetus-, näytäntö- ja tapahtumatilana.

Kalevan Navetan puu- ja metallityön tarjontaa starttaa toden teolla syksyllä 2020. Keväällä saadaan kuitenkin jo erilaisia tapahtumamaistiaisia ja kesäkuun alussa startataan Puukuvanveisto-kurssilla. Kalevan Navettaan on tulossa tyylikkäät ja modernit teknisen työn tilat, jonne kaikki taitajat ja kädentaidoista unelmoivat ovat tervetulleita puutöiden pariin! Mikä parasta, kurssitauolla osallistujat voivat poiketa Äärellä- ravintolaan tai omaa kurssia odotellessa parantaa porukalla maailmaa Kalevan Navetan aulassa.”

Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaiden lisäksi Kalevan Navettaan valmistuu tilat Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden toiminnalle; kulttuuritoimistolle, Seinäjoen taidehallille ja lastenkulttuurikeskus Louhimolle. Talon alimpaan kerrokseen valmistuu tilat ravintola Äärellä Kuppi+Kattilalle, Taito Etelä-Pohjanmaalle ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näppille sekä myymälä Rustoopuori, jonka kainaloon rakentuu tilat Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamolle. Näiden lisäksi talon uusiin asukkaisiin kuuluu Taideyliopiston Sibelius- Akatemian Seinäjoen yksikkö. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuvassa Maija-Liisa Gröhn verstaiden rakennustyömaalla. Kuva: ISLE Art Industries/ Visio creative

instagramfacebook