Uusi Kalevan Navetta

Tulevana keväänä 120-vuotias talo avautuu uudelleen taide- ja kulttuurikeskuksena. Uuden Kalevan Navetan katon alta löytyvät taidehalli, taitokeskus, taidelainaamo, käsityömyymälä, työpajatiloja, ravintola sekä säväyttävä tapahtumamiljöö.

Kuva: ISLE Art Industries

Taide- ja kulttuurikeskus avautuu maaliskuussa 2020

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avaa ovensa yleisölle maaliskuussa Seinäjoen ydinkeskustan kupeessa historiallisella Itikanmäen alueella. Talo suunniteltiin alun perin navetaksi, mutta siellä ei koskaan ollut karjaa. Sen sijaan talo on aikanaan toiminut verkatehtaana ja puolustusvoimien varastona. Tulevana keväänä 120-vuotias talo avautuu uudelleen taide- ja kulttuurikeskuksena. Uuden Kalevan Navetan katon alta löytyvät taidehalli, taitokeskus, taidelainaamo, käsityömyymälä, työpajatiloja, ravintola sekä säväyttävä tapahtumamiljöö.

Taloon muuttavat Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut; Seinäjoen taidehalli ja lastenkulttuurikeskus Louhimo, Taito Etelä-Pohjanmaa; Taito Shop Seinäjoki (nyk. Taito Shop Rustoopuori) ja Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö, Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamo ja Seinäjoen kansalaisopiston metalli- ja puutyöt. Talon toimijat tarjoavat Navetalla näyttelyitä, konsertteja, myyntitapahtumia, ruokaelämyksiä, kerhoja ja kursseja sekä tapahtumia.

”Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan tehtävä on yhdistää ihmisiä, ja mahdollistaa monimuotoinen taiteen ja kulttuurin kokeminen, ja tekeminen. Talon toimintaa ohjaa ajankohtaisuus, juurevuus, avara ajattelu ja yhdessä tekeminen”, kertoo talon toiminaa valmisteleva projektikoordinaattori Päivi Alaniska.

Kalevan Navetan keskikerrokseen rakentuva 300-neliöinen Hugo-sali mahdollistaa myös monenlaisten kulttuuritoimijoiden ohjelmasisällöt, yritysten seminaarit ja perhejuhlat. Salia voi vuokrata Äärellä-ravintolasta (yritykset, kaupalliset toimijat, yksityishenkilöt) ja Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluista (seinäjokiset taide- ja kulttuuriyhdistykset). Hugo-salin tilavaraus avautuu 7.1.2020.

Talon valmistumista voi seurata talon sivustolta www.kalevannavetta.fi sekä Facebookista ja Instagramista @kalevannavetta.

Kevään 2020 aukioloajat

Taito Shop Seinäjoki ja Seinäjoen taidehalli
arkisin 11-19
lauantaina 11-15
Lisäksi kerran kuussa sunnuntaina 11–15

Ravintola Äärellä Kuppi+Kattila
arkisin 9.30–15.30
lauantaina 9.30–15.30
Lisäksi kerran kuussa sunnuntaina 9.30-14

Lounas tarjolla arkisin 11-14
Brunssi lauantaisin ja kerran kuussa sunnuntaisin 9.30-14.00

Talo on auki seuraavat sunnuntait: 15.3., 19.4.,10.5. ja 14.6.

Uusi taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta avautuu 11.3.2020 taidehallin avajaisilla.

Lue lisää avajaisviikon ohjelmasta.

Kuva: ISLE Art Industries