VALIKKO

Wau! Vintille

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan remontti etenee vauhdilla. Uuteen kulttuurin kotiin päästään muuttamaan alkuvuodesta ja talo palveluineen aukeaa yleisölle maaliskuussa 2020. Talon tulevat toimijat kertoivat kuulumisia projektin edistymisestä.

Kuva: Elina Teitti

Mitä kuuluu Kalevan Navettaan, Seinäjoen taidehallin taidetuottaja Pii Anttila?

” Hienointa on saada olla mukana ideoimassa toimintaa uusiin tiloihin sekä käydä aina välillä ihastelemassa rakennustyömaan vaiheita Kalevan navetalla. Joka kerta kun vie uuden ihmisen rakennukseen tutustumaan kuulee saman wau -äänen viimeistään Vintillä. Syyskuussa alettiin suunnitella Seinäjoen taiteilijaseuran kanssa tulevaa Kalevan navetan taidelainaamon toimintamallia. Lähdemme myös tutustumaan Hämeenlinnan Verkatehtaalle heidän taidelainaamoonsa sekä Porvoon taidetehtaan käytäntöihin ja toimintaan ensi kuussa.

Innostuksen taso taidehallin tiimissä on todella korkealla ja ideoita lentelee koko ajan, sillä uudet tilat mahdollistavat niin paljon enemmän kuin ennen. Syksy etenee ripeää tahtia ensi vuoden ohjelmien tuotantoprosessien syövereissä. Odotan kyllä eniten, että pääsee kulttuurin vilinän ja vilskeen keskelle avartamaan myös omaa ajatteluaan siihen, mitä kaikkea talo tarjoaa ja antaa Seinäjoen taide- ja kulttuurielämälle.

Tulossa on ihan mahtavia taideproggiksia, näyttelyitä ja oheisohjelmia Taidehallin uuteen Vintti ja Halli tilaan! Taidetta voipi tapahtua jossain vaiheessa ensi vuonna myös venuesali Hugonkin puolella. ”

 

Seinäjoen taidehallin lisäksi Kalevan Navettaan muuttaa Seinäjoen kulttuuripalveluiden muu toiminta; kulttuuritoimisto ja lastenkulttuurikeskus Louhimo. Talon muita asukkaita ovat ravintola Äärellä Kuppi+Kattila, Taito Etelä-Pohjanmaa, Käsityö- ja muotoilukoulu Näppi, Taito Shop Rustoopuori, Taideyliopiston Sibelius Akatemian Seinäjoen yksikkö sekä Seinäjoen kansalaisopiston puu-ja metallityön verstaat. Taito Shopin kainaloon rakentuu tilat myös Seinäjoen taiteilijaseuran taidelainaamolle. Taide- ja kulttuurikeskus avaa ovensa yleisölle maaliskuussa 2020.

Kuva: Elina Teitti

instagramfacebook