Kalevan Navetta on Seinäjoen keskustan tuntumassa sijaitseva ainutlaatuinen taide- ja kulttuurikeskus. 130-vuotias punatiilinen navettarakennus kokoaa korkean kattonsa alle nykytaidenäyttelyitä, taide- ja kädentaitokursseja, tapahtumia, ruokaelämyksiä ja paljon muuuuta. Kalevan Navetan monipuoliset tilat ja palvelut kutsuvat viettämään aikaa ja tarjoavat upeat puitteet erilaisille tapahtumille.

Rakennus

Kalevan Navetta on rakennettu 1890-luvulla. Nimestään huolimatta rakennus ei ole koskaan toiminut navettana. Sen sijaan se ehti toimia mm. verkatehtaana, puolustusvoimien varastona sekä maatalousmyymälänä ennen kuin siitä tuli kulttuurin ja kädentaitojen keidas. Nykyään rakennuksen omistaa yrittäjä Petri Pihlajaniemi. Taide- ja kulttuurikeskuksen toimijat ovat vuokralla tiloissaan. Lue lisää rakennuksen historiasta.

Taide- ja kulttuurikeskus

Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta on rakennuksessa vuokralla olevien toimijoiden verkosto, jonka yhteinen tehtävä on olla elämän muullistaja sekä kulttuurin ja kädentaitojen keidas. Rakennuksen ensimmäinen kerros tarjoaa monipuolisia taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuksia mm. Seinäjoen kansalaisopiston sekä Taito Etelä-Pohjanmaan kurssien merkeissä. Katutasosta löytyy myös käsityö- ja lahjatavaroiden erikoisliike Taito Shop Seinäjoki, Taidelainaamo Parsi sekä viihtyisä lounasravintola ja bistro Äärellä. Talon toisessa ja kolmannessa kerroksessa nautitaan Seinäjoen taidehallin vaihtuvista nykytaidenäyttelyistä sekä Hugo-salin monipuolisesta tapahtumatarjonnasta. Lue lisää Kalevan Navetan toimijoista. Kalevan Navetassa toimii vakituisten vuokralaisten lisäksi useita muita tapahtumajärjestäjiä. Löydät tulevat tapahtumat ja niiden järjestäjien yhteystiedot verkkosivujemme tapahtumakalenterista. Lue lisää tulevista tapahtumista.

Vanha talo, jolla on nuori ja utelias mieli

Persoonalliset puitteet tapahtumille

Kalevan Navetta mahdollistaa persoonalliset puitteet erilaisille tapahtumille ja tilaisuuksille. 350-neliöinen Hugo-sali soveltuu niin konserttien, kokousten ja seminaarien kuin perhejuhlien järjestämiseen. Kokoustilat Itikka ja Kammio puolestaan tarjoavat viihtyisät tilat pienemmille tilaisuuksille. Lue lisää Kalevan Navetan tiloista.