Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetassa vietetään talon toimijoiden yhteistä kesäpäivää perjantaina 14.6.2024 klo 17-20. Illan aikana talossa ja sisäpihalla järjestetään kaikille ilmaista ohjelmaa.

Ohjelma

 • Klo 17 Kudottu matka -näyttelyn avajaiset Pajakäytävällä. Kudottu matka -näyttely esittelee Lapuan Kankureiden tuotteita ja suunnittelijoita viideltä vuosikymmeneltä. Näyttely on osa viime kesänä Lapuan Taidemuseolla esillä ollutta juhlanäyttelyä. Näyttelystä kertomassa Lapuan Kankureiden Jaana ja Esko Hjelt.

 • Klo 17-20 Korinpunontatyöpaja. Seinäjoen Taitokeskuksen työpajassa tutustutaan korinpunontaan ja tehdään ihastuttavia koreja luonnon antimista. Materiaaleina käytetään mm. kukkia, heiniä ja kasveja. Korinpunontatyöpaja siirretään sisäpihalta Kässä 2-luokkaan. Käsityöpiknik peruuntuu epävakaan sään vuoksi. Suosittelemme kuitenkin piknik-tyyliin neulomista eri puolilla Kalevan Navettaa ja sään salliessa Kalevan Navetan sisäpihalla.

 • Klo 18-20 Sirkustyöpaja. Tule mukaan kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä! Matalan kynnyksen sirkustyöpajassa tutustutaan erilaisiin välineisiin ohjaajan opastuksella. Työpaja toimii non-stop periaatteella ja sopii kaikenikäisille. Epävakaan sään vuoksi työpaja on siirretty sisäpihalta Kammioon klo 18-20!

 • Klo 17-18 Soololattarit-workshop. Tule irrottelemaan salsarytmien tahtiin Kalevan Navetan sisäpihalle. Tanssisarjat ovat helppoja ja pääset oppimaan lattaritanssien perusaskeleita ja tekniikkaa. Aikaisempaa osaamista ei tarvita ja tämä workshop sopii kaikille kiinnostuneille. Ohjaajana toimii Seinäjoen kansalaisopiston opettaja Anne Ojatalo. Säävaraus, sateen sattuessa workshop perutaan.

 • Klo 17-20 Käsityöläisjäätelöiden maistatusta Äärellä-ravintolassa. Närpiön Jäätelötehtaalla käsityöläisjäätelöt valmistetaan itse alusta asti. Jäätelöt valmistetaan pienissä erissä pohjanmaalaisesta maidosta, kermasta ja kananmunista, ja ne maustetaan paikallisesti kasvatetuilla tai metsistä poimituilla marjoilla. Tule maistamaan herkullisia jäätelöitä ravintolaan illan aikana!

 • Klo 17-19 Taiteilijatapaaminen ja meditaatiotyöpaja. Kuukauden Taiteilija Jaana Maijalan näyttelyteosten alkuperäinen käyttötarkoitus on ollut olla meditaatiomattoja. Taiteilija on tavattavissa lainaamossa klo 17—19 välillä ja ohjaa Tiibetin buddhalaisia meditaatioharjoituksia näyttelyn äärellä. Tule kokeilemaan helppoja hengitysharjoitteita seuraavina aikoina:
  Klo 17.10, 17.30, 17.50, 18.10, 18.30, 18.50.

  Vapaa pääsy!

 • Klo 17-19 Karkkipuu-työpaja. Rakenna oma mielikuvituspuusi karkeista Taidehallin taideohjaajan johdolla! Työpaja sopii kaikenikäisille. Pop up -työpaja järjestetään Pedatila Itikassa (2. krs.). Työpaja avautuu klo 17, ja se kestää klo 19 asti tai siihen saakka kuin materiaalia riittää.

 • Klo 17-20 Vapaa pääsy Seinäjoen Taidehalliin. Näyttelytila Hallissa on esillä Nastja Säde Rönkön Those Who Kept the Light ja Vintillä avautuu uusi Jacob Juhlin näyttely Kuvittele Puu.

 • Klo 17.30 Taidenäyttelyn avajaiset ja taiteilijahaastattelu (englanniksi). Kesäpäivässä vietetään tanskalaisen taiteilijan Jacob Juhlin Kuvittele puu -näyttelyn avajaisia. Taiteilijahaastattelu alkaa klo 17.30, Kammio-tilassa, (1 krs.) Taiteilija Jacob Juhl, haastattelijana ts. taidekuraattori Elina Teitti. Näyttelyavajaiset ovat kaikille avoimia, maksuttomia tapahtumia, joissa pääset tutustumaan paitsi uuteen taidenäyttelyyn, myös taiteilijoihin ja muihin näyttelyiden tekijöihin.

 • Klo 18-19 Kalevan Navetan bingo. Supersuosittu bingo palaa taas! Bingo siirtyy sisäpihalta Äärellä-ravintolaan. Bingon pelaaminen on ilmaista, mutta bingolappuja on rajoitettu määrä. Saavu siis paikalle ajoissa!

 • Klo 18-20 Jazz-konsertti. Sibis Jazz Campin opiskelijoiden perinteinen jazz-konsertti tunnelmallisessa Hugo-salissa. Illan aikana kuullaan useamman lahjakkaan muusikon ja kokoonpanon musisointia. Konserttiin on vapaa pääsy.

 • Klo 17-20 Muu-passi lapsille ja lapsenmielisille. Hae Kalevan Navetan infosta navettakissa Muu-Maun laatima Muu-passi ja tutustu taloon vinkkien avulla. Täydellä passilla saa lunastaa yllätyksen Kalevan Navetan infosta. Muu-passilla seikkailu on osallistujalle maksutonta.